dijous, 14 de novembre del 2013

Nou relleu de les CAV al Consell Comarcal, i valoració del pressupost del Consell


El nou conseller comarcal de les Candidatures Alternatives del Vallès, Josep Maria Osuna, formalitzarà la presa de possessió del càrrec en el proper ple extraordinari, on també s'abordarà el debat sobre pressupostos. Pren el relleu del fins ara Conseller rubinenc Agustí Martínez.


En compliment del codi ètic amb el que les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) van presentar candidatura al Consell Comarcal a les passades Eleccions Municipals del 2011, que incorporava el compromís de rotació dels seus càrrecs comarcals, en el proper Ple extraordinari del Consell Comarcal, prendrà possessió del càrrec, el nou Conseller Comarcal de les CAV, el regidor de Ripollet, Josep Maria Osuna, que agafa el relleu del fins ara Conseller, el regidor de Rubí Agustí Martínez.
Novament les CAV fan efectiu aquest relleu després d'un any al càrrec del Conseller Martínez, que també ha renunciat al seu càrrec de regidor a Rubí, dins el compliment del codi ètic de l'Alternativa Ciutadana per Rubí, que també promou el relleu de càrrecs electes a nivell municipal. Tant el fins ara Conseller, com el nou, exerciran el seu càrrec sense rebre cap remuneració per aquesta activitat, en compliment d'un altre dels compromisos ètics de les CAV.
En el Ple extraordinari on prendrà possessió Osuna, també es debatrà el pressupost del Consell Comarcal. Un pressupost que des de les CAV valorem com a continuista, amb moltes similituds amb l'aprovat l'any anterior, però amb moltes més retallades en les partides destinades a serveis socials. Les partides de les beques de menjador, el transport escolar, les destinades a l'EAIA o a les ajudes a la dependència, pateixen una vegada més les retallades a causa de l'escanyament econòmic de la Generalitat al Consell Comarcal, on cada any hi destina menys diners.Aquest pressupost demostra una vegada més la nul·la voluntat dels partits sistèmics de dotar el Consell Comarcal de contingut polític, evitant sistemàticament el debat polític i limitant-se a actuar de corretja de transmissió de les retallades dels serveis públics que està portant a terme la Generalitat de Catalunya. Des de les CAV ens hem oposarem a la retallada en els serveis gestionats pel Consell Comarcal i la pujada injusta i indiscriminada en les taxes que paga la ciutadania per serveis com, per exemple, el transport escolar.Mentrestant no es discuteix ni es retalla la despesa que suposa l'estructura política del Consell Comarcal, que resulta completament desproporcionada en relació a les minses competències que té, sumada a la manca total de voluntat de fer política dels seus integrants.Des de les CAV seguirem denunciant any rere any la nul·la utilitat del Consell Comarcal, i les enèsimes retallades que tornen a repercutir sobre serveis tant necessaris en l'actual situació, com les beques de menjador o de transport escolar. Les Candidatures Alternatives del Vallès, continuaran plantant cara, des de les institucions i al carrer, colze a colze amb els moviments socials, per la defensa dels nostres drets i contra l'ofensiva neoliberal que estem vivint.