dilluns, 28 de maig del 2012

Detencions polítiques per criminalitzar les veus dissidents

El passat 17 de maig, sortia en llibertat sota fiança de 6.000 euros Laura Gómez, secretària d'organització de la CGT, desprès de passar 24 dies en presó preventiva sense fiança acusada dels delictes de desordre públic, incendi, coaccions i delicte relatiu a l'exercici de drets fonamentals i les llibertats públiques. Els fets en que es basa tota l'acusació i el procés judicial que encara segueix obert, és una performance que es va realitzar durant la passada vaga general del 29 de març davant la Borsa de Barcelona, on es va cremar una caixa plena de bitllets falsos, per denunciar i assenyalar els culpables de la crisi.
Ens sorprèn i denunciem que una persona amb domicili i treball fix, una filla i sense antecedents penals, sigui detinguda en presó preventiva amb els arguments de risc de fuga i reincidència que va fer servir el jutge.
Aquesta detenció realitzada pels mossos i sobretot l'internament a presó preventiva, és un clar exemple del resultat de pressions polítiques sobre el poder judicial, que intenten criminalitzar i generar por a totes aquelles persones que lluiten, pensen i actuen en contra del sistema i dels poders establerts.
L'ús i sobretot l'abús de les forces de seguretat al servei dels poders polítics, i les pressions o directament la complicitat del poder judicial, són situacions que s'estan repetint massa sovint aquests últims mesos, on el malestar i les protestes al carrer estan creixent i seguiran creixent, per fer front a totes les injustícies que s'estan generant des dels poders polítics al servei del capital.
Des de les Candidatures Alternatives del Vallès, denunciem aquests abusos de poder, i lamentem profundament que no es dediquin més esforços per part de la justícia i els polítics per a condemnar aquells estafadors i manipuladors, com banquers, polítics corruptes i empresaris evasors d'impostos i explotadors laborals, que malmeten amb el seu comportament l'estat de dret i benestar en que hauríem de viure. Les conseqüències d'aquests mals comportaments tolerats i permesos durant anys ens han portat a aquesta crisi, que està condemnant a l'exclusió social i a la misèria a enormes sectors de la població.
És per tots aquests motius que des de les CAV ens solidaritzem amb Laura Gómez, i amb tots aquells acusats i condemnats per actes i accions polítiques, que lluiten i reivindiquen un món més just i igualitari per a totes.
Des de les Candidatures Alternatives del Vallès, animem a tota la població a denunciar qualsevol acció de represàlia o intimidació injusta que comentin els cossos de seguretat, i ens sumem a totes aquelles persones que lluiten sense por contra aquest sistema injust.