dilluns, 26 de març del 2012

Les CAV donen ple suport a la vaga

Les Candidatures Alternatives del Vallès-CAV fan una crida a totes les vallesanes i vallesans (treballadors, estudiants, jubilats, aturats, etc.) a secundar i participar de la convocatòria de vaga general pel proper 29 de març contra la contrareforma laboral. Des dels inicis de la crisi, els atacs contra el precari estat del benestar s'han anat succeint, independentment del color del partit de govern de torn i amb la complicitat dels sindicats majoritaris i de la majoria de partits tradicionals. Durant els últims anys, hem anat veient com s'abaratia l'acomiadament, es reformava el sistema de pensions, es modificava la constitució per limitar el dèficit públic, es retallava en sanitat, educació i en molts d'altres serveis que veuen reduïda la seva qualitat i la capacitat de servei cap a la ciutadania. Aquesta contrareforma laboral és un pas més dictat des de les pressions de la patronal i al servei d'un sistema capitalista agonitzant, que farà tots els possibles per sobreviure. Parlem de contrareforma laboral perquè lluny del que vol fer creure el discurs oficial, aquesta nova llei suposa el major retrocés dels drets laborals dels últims anys.

Estem parlant d'una contrareforma laboral que abarateix i facilita l'acomiadament, fomenta la precarietat laboral amb noves modalitats de contractació i permet modificar la jornada de treball, l'horari, el salari i els sistemes de rendiment, a més de facilitar la mobilitat geogràfica i funcional de les treballadores, en funció exclusivament de les necessitats de l'empresari. Desapareix l'exigència d'autorització administrativa prèvia pels EROs i condiciona el compliment dels convenis col·lectius a l'evolució econòmica de l'empresa, que mitjançant la mediació de l'administració pública, pot revocar el conveni si es considera que l'empresa té dificultats per continuar amb la seva activitat.

S'augmenta el poder de control de les mútues sobre les baixes laborals, podent justificar un acomiadament si la mútua considera la baixa injustificada. També les ETTs guanyen terreny, ja que podran actuar com a agències privades de col·locació i es donaran més bonificacions als empresaris per a la contractació.

Finalment, aquesta contrareforma laboral, afecta també als organismes i entitats públiques, ja que si es consideren inviables econòmicament podran acollir-se a les causes objectives d'acomiadament. Des de les CAV considerem que vista la pèssima gestió realitzada pels responsables polítics, tots els serveis públics són susceptibles de patir acomiadaments i ser privatitzats.

Analitzant però la situació actual, des de les CAV hem pogut comprovar com el número d'expedients de regulació s'ha triplicat a Catalunya, essent la comunitat autònoma amb més expedients de regulació amb diferència, el nombre d'aturats a la nostre comarca ja supera les 80.000 persones, i coneixent d'altres experiències similars de desregulació laboral, s'ha pogut comprovar com aquestes mesures no contribueixen al foment de llocs de treball, si no a la indefensió absoluta de les treballadores i treballadors i a la pèrdua de drets i poder adquisitiu de tota la ciutadania.

Per tots aquests motius, les Candidatures Alternatives del Vallès-CAV, donem ple suport a la vaga general del proper 29 de març i animem a participar activament en la defensa de les persones enfront del capital, com a eix fonamental de la transformació i canvi real i radical que necessitem.

CONTRA LES RETALLADES! PELS DRETS SOCIALS I LABORALS!

JA N'HI HA PROU! EL 29M TOTES A LA VAGA!